Malzeme
Karalahana
Barbunya Fasulyesi
Sıvı yağ
Mısır unu
İçyağı
Tuz.
Yapılışı
Barbunyalar akşamdan ıslatılır. Lahanaları çok ince olmayan parçalar halinde doğranır ve haşlanır. Barbunyaları haşlanır ve haşlanmış lahanalarla birlikte karıştırılır. Soğan küçük küçük doğranır. Sıvı yağ ve içyağı ile beraber pembeleşinceye kadar kavrulur. Lahana ve fasulyeyi de kavrulan soğanla karıştırılır. Tuz ve biber ekleyerek kısık
MUHLAMA
Malzeme
Peynir
Un
Tereyağı
Az miktarda su
Yapılışı
Peynir ince ince doğrandıktan sonra içerisine un ve bir miktar su
MISIR EKMEĞİ
Malzeme
Mısır unu
Sıcak su
Tuz.
Yapılışı
Mısır unu derin bir kap içerisine koyularak sıcak su ile topaklanmayacak şekilde yavaş yavaş yoğrulur. Yoğrulma esnasında bir miktar tuz İlave edilir. Diğer taraftan pleki ısıtılır. Isıtılmış olan plekinin içerisine hazırlanmış olan mısır unu hamuru konulur üzeri saçla kapatılır. Saçın üzerine köz dökülerek pişirilir. (Veya pilitada pişirilir.)
Mısır unu
Sıcak su
Tuz.
Yapılışı
Mısır unu derin bir kap içerisine koyularak sıcak su ile topaklanmayacak şekilde yavaş yavaş yoğrulur. Yoğrulma esnasında bir miktar tuz İlave edilir. Diğer taraftan pleki ısıtılır. Isıtılmış olan plekinin içerisine hazırlanmış olan mısır unu hamuru konulur üzeri saçla kapatılır. Saçın üzerine köz dökülerek pişirilir. (Veya pilitada pişirilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder