Popüler Yayınlar

2 Ara 2010

MEMLEKETE AİT YÖRESEL YEMEKLER VE TARİFLER

LAHANA YEMEĞİ (ÇAYKARA)

Malzeme
Karalahana
Barbunya Fasulyesi
Sıvı yağ
Mısır unu
İçyağı
Tuz.

Yapılışı
Barbunyalar akşamdan ıslatılır. Lahanaları çok ince olmayan parçalar halinde doğranır ve haşlanır. Barbunyaları haşlanır ve haşlanmış la­hanalarla birlikte karıştırılır. Soğan küçük küçük doğranır. Sıvı yağ ve içyağı ile beraber pembeleşinceye kadar kavrulur. Lahana ve
fasulyeyi de kavrulan soğanla karıştırılır. Tuz ve biber ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakır. Piştikten sonra 1 kase mısır unu içerisine ilave ederek pişirilip geriye alınır. İmkanlar dahilinde içerisine et veya kavurma konulabilir 


                                                                        MUHLAMA
Malzeme
Peynir
Un
Tereyağı
Az miktarda su

Yapılışı
Peynir ince ince doğrandıktan sonra içeri­sine un ve bir miktar su katılır diğer taraftan tereyağı ocakta kızdırılır. Kızdırmış olduğumuz tereyağın içeri­sine hazırlanmış karışımı üzerine dökerek içindeki
peynir eriyene kadar pişirilir. Bazı köylerde muhlamalara soğan, yumurta ilave edilerek yapılır.



MISIR EKMEĞİ
Malzeme
Mısır unu
Sıcak su
Tuz.

Yapılışı
Mısır unu derin bir kap içerisine koyu­larak sıcak su ile topaklanmayacak şekilde yavaş ya­vaş yoğrulur. Yoğrulma esnasında bir miktar tuz İlave edilir. Diğer taraftan pleki ısıtılır. Isıtılmış olan plekinin içerisine hazırlanmış olan
mısır unu hamuru konulur üzeri saçla kapatılır. Saçın üzerine köz dökülerek pişirilir. (Veya pilitada pişirilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder